Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Ple aprova incrementar els ajuts a empreses que contractin aturats del municipi i als nous emprenedors

El Ple de l’Ajuntament de Constantí ha celebrat aquest dimecres 27 de juliol la sessió ordinària del mes de juliol. Un dels principals acords adoptats ha estat l’aprovació, per unanimitat de tots els grups municipals, d’una modificació de les bases reguladores per a la promoció de la contractació de persones aturades del municipi i per a incentivar els nous emprenedors. Aquestes bases es van aprovar inicialment l’any 2014, i durant l’any 2017 i 2018 s’havien anat incorporant algunes modificacions.

Amb l’objectiu de promoure l’ocupació i fomentar la contractació de persones aturades del municipi, l’Ajuntament de Constantí manté per aquest any 2022 una partida de 50.000 euros destinada a subvencionar aquelles empreses que contractin aturats inscrits a la Borsa de l’Oficina de Treball municipal, així com també els incentius als nous emprenedors i la creació de noves empreses al municipi. Amb la nova modificació de les bases aprovada durant el Ple d’aquest dimecres, s’incrementen les quantitats dels ajuts directes a les empreses que contractin aturats del municipi i també la quantitat per als nous emprenedors i l’afavoriment de la creació i l’establiment de noves empreses a Constantí.

Així, en el cas dels ajuts directes a les empreses es passa de 3.000 a 4.000€ per cada persona contractada al 100% de la jornada laboral amb contracte de termini mínim de 12 mesos; de 1.500 a 2.000€ per a contractes de termini inferior a 12 mesos i amb un mínim de 6 mesos; de 4.000 a 5.000€ per cada persona contractada major de 50 anys, al 100% de la jornada laboral amb contracte mínim de 12 mesos.; de 4.000 a 5.000€ per a dones monoparentals amb fills menors de 21 anys, al 100% de la jornada laboral amb contracte mínim de 12 mesos; de 4.000 a 5.000€ per a joves menors de 30 anys, al 100% de la jornada laboral amb contracte mínim de 12 mesos.

Pel que fa als ajuts als nous emprenedors i l’afavoriment de la creació i l’establiment de noves empreses a Constantí, es passa de 3.000 a 4.000€ quan la durada de l’activitat sigui com a mínim d’un any.

Un altre dels punts de l’ordre del dia d’aquest dimecres ha estat l’aprovació del conveni de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Constantí per a la realització de programes de formació i inserció organitzats en la modalitat Pla de Transició al Treball (PTT), per a joves que han finalitzat l’ensenyament obligatori sense obtenir el títol de graduat/da en educació secundària obligatòria. L’objectiu d’aquest acord és que aquests joves disposin d’una preparació professional que els permeti incorporar-se al món del treball amb perspectives de continuïtat. Per assolir aquest objectiu, a partir del curs vinent, s’impartirà un PFI (Programa de Formació i Inserció laboral) a l’Institut de Constantí, en la modalitat PTT, del perfil d’auxiliar de comercialització de productes i logística.

Aquest recurs, a més de millorar les condicions d’accés dels joves al món laboral, també els ha de facilitar la continuïtat de la seva formació, especialment en els cicles formatius de grau mitjà de formació professional.

Aprovació del compte general de 2021

Un altre dels punts ha estat l’aprovació del compte general de l’exercici 2021 que s’ha tancat amb una resultat positiu i un romanent de Tresoreria per a Despeses Generals de 891.944,37 €uros.

Durant el Ple també s’ha aprovat un Reglament de prestació de serveis en la modalitat de teletreball que s’aplicarà als treballadors de l’Ajuntament, i s’ha aprovat també un Pla de Mesures Antifrau.

Pel que fa a l’apartat de les mocions, es va aprovar una moció presentada pels grups municipals de Compromís per Constantí i Junts per Constantí en relació a l’aprovació del Manifest de l’acord social per l’Amnistia i l’Autodeterminació i es va desestimar una moció presentada per Compromís per Constantí que instava a resoldre els problemes de contaminació acústica generades per les bandes rugoses instal·lades a l’AP7.

Back to top