Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’ofrena floral i els actes en defensa de la pagesia centren les activitats de la Diada

Constantí ha celebrat aquest cap de setmana els actes centrals de la programació de la Diada Nacional de Catalunya. El passat dissabte 10 de setembre, es va fer la tradicional ofrena floral popular i institucional al monument a Rafael Casanova (a l’Avinguda Onze de Setembre) amb la presència de les autoritats municipals i de representants d’algunes entitas i associacions. La lectura del Manifest d’aquest any va anar a càrrec de la pintora i artista local, Cristina Plaza, per la seva col·laboració amb l’Ajuntament amb diverses creacions artístiques com han estat els murals de Sant Joan i Sant Jordi.

Seguidament, al carrer Major, va tenir lloc una tractorada organitzada per la Cooperativa Agrícola Sant Isidre, la Unió de Pagesos i la Comunitat de Regants de les Hortes del Riu Francolí, juntament amb l’Ajuntament de Constantí. Més d’una desena de tractors van participar d’aquesta tractorada que ha volgut commemorar la que es va fer l’any 1977, en defensa de l’avellana i per donar suport a les reivindicacions del sector.

Un cop finalitzada aquesta tractorada, al carrer Major, es va procedir a la inauguració d’un mural commemoratiu i es va llegir un manifest en defensa de la pagesia a més de la lectura de la  poesia tradicional “Cançó de les plegadores d’avellana”. Finalment, va tenir lloc una Ballada de sardanes amb l’acompanyament de la cobla Maricel 

Mostra de Música Local

Els actes de la programació cultural de la Diada van començar el passat divendres 9 de setembre amb la Mostra de Música Local a la plaça de les Escoles Velles, que va comptar amb les actuacions musicals de les formacions locals sin Fianza, Circus, i el mític conjunt constantinenc dels anys 70, Truenos, que van tornar a pujar als escenaris 10 anys després de la seva darrera actuació a Constantí. Durant la seva actuació, Truenos van repassar alguns dels èxits més recordats del pop espanyol i internacional dels anys 70 i 80. 

Back to top