Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta el llibre “Poemes Constantinencs (1916-1923)” de Mossèn Ramon Bergadà

Constantí ha acollir aquest diumenge, 9 d’octubre, la presentació del llibre “Poemes constantinencs (1916-1923)”, de Mossèn Ramon Bergadà, un dels personatges històrics més populars al municipi. L’acte es va fer al carrer Major i va comptar amb la presència de l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Dolors Fortuny, i el rector de la Parròquia de Sant Feliu Màrtir, Mn. Antoni Pérez de Mendiguren. Durant la presentació, diverses persones voluntàries es van alternar en la lectura de poemes. L’acte va finalitzar amb un aperitiu per a tots els assistents.

Mossèn Ramon Bergadà va ser un dels màxims dinamitzadors de la vida social i cultural del seu temps: impulsor de les escoles públiques, editor de la primera revista local periòdica, divulgador de l’arxiu històric de la Parròquia i de l’ermita de Sant Ramon, entre altres. En el llibre es recullen alguns dels poemes que Mossèn Ramon Bergadà va escriure durant la seva etapa constantinenca i que, posteriorment, va publicar a les fulles parroquials.

Es tracta d’escrits especialment de temàtica catequística i religiosa, però també sobre la vida tradicional rural idealitzada i el seu contrast amb les preocupacions socials. 

Aquest recopilatori es publica, a manera d’homenatge, amb motiu del cent-cinquantè aniversari del seu naixement, i un segle després de la seva etapa com a rector de Constantí. Les anècdotes de la seva etapa a Constantí ja van quedar recollides al llibre “Espigolant”, editat al 2010 per l’Ajuntament de Constantí i el Centre d’Estudis de Constantí. En el llibre que es publica ara es recullen les seves impressions literàries sobre el poble de Constantí més tradicional.  

Back to top