Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí ofereix sessions informatives a les entitats per promocionar l’ús social del català

Aquest dimarts 22 de novembre s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí una sessió informativa adreçada a les entitats i associacions del municipi en el marc del Pla d’actuació per la llengua. Aquesta sessió va comptar amb la presència de Lourdes Malgrat, directora dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, i Anna Domingo, responsable territorial de Política Lingüística de la Generalitat.  Es tracta d’una de les accions que s’impulsen amb l’objectiu de promocionar l’ús social del català i la seva normalització en diversos àmbits. Des del consistori es considera el català com un punt de trobada i un element cohesionador en l’actual context de multiculturalitat. L’Ajuntament de Constantí té present la seva responsabilitat lingüística i amb la seva adhesió al Pla d’actuació per la llengua es vol continuar garantint el tracte igualitari a la ciutadania i l’ús normal del català. Sovint, l’ajuntament és la porta d’entrada a la llengua per a aquelles persones que l’estan aprenent.  

Amb aquest objectiu, des de l’Ajuntament de Constantí s’han organitzat aquestes sessions de sensibilització, que s’estan fent amb els treballadors i treballadores municipals, i també amb les entitats i associacions; a més, durant el mes de desembre es duran a terme tallers d’ampliació lingüística que oferiran eines i estratègies comunicatives als participants. Aquestes accions es duran a terme per part del personal del CNL de Tarragona i l’entitat Tallers per la llengua. 

Des de fa uns mesos, l’Ajuntament de Constantí és una de les entitats adherides al Pla d’actuació per la llengua al Camp de Tarragona i el Baix Penedès. Aquest Pla d’actuació per la llengua es va presentar el passat mes de juny al Conjunt monumental de Centcelles de Constantí, amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. L’ acord, pioner a Catalunya, té com a objectiu millorar la situació de la llengua catalana a les comarques del Camp de Tarragona i el Baix Penedès i l’impulsen la Secretaria de Política Lingüística i els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, conjuntament amb els representants dels municipis i institucions que signen el Pla. 

Aquestes sessions informatives amb les entitats, liderades per cadascun dels consistoris, suposen l’obertura d’una nova fase del Pla, ja que la coordinació i col·laboració entre les administracions i les entitats permetrà un major abast i adaptació local d’aquest impuls a la llengua. 

Back to top