Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’entreguen els XVI Premis Literaris Constantí dedicats als “Relats d’esport”

Constantí ha celebrat aquest diumenge 5 de febrer l’acte d’entrega de la XVI edició dels Premis Literaris corresponents a l’any 2022. L’acte s’emmarcava en la programació de la Festa Major d’hivern del municipi i per segon any consecutiu s’ha realitzat al Pavelló Poliesportiu municipal, que s’ha tornat a omplir per a l’ocasió. A banda de la presència de diversos integrants del consistori municipal, encapçalats per l’alcalde Óscar Sánchez, va destacar l’assistència del Subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Santiago Castellà. La festa literària va comptar amb una actuació musical a càrrec de l’aula de saxo de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” de Constantí.

Silva Editorial, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, han promogut un any més aquests Premis Literaris que han arribat a la seva XVI edició, aquest any centrats en la temàtica “Relats d’esport” i amb una xifra de participació que ha arribat fins als 420 treballs presentats a concurs, dividits en 4 categories: la d’adults (a partir dels 21 anys), la de júniors (de 17 a 21 anys), la de joves (de 13 a 16 anys), i la d’infants (fins als 12 anys). En la categoria de joves s’ha volgut fer un reconeixement especial, per la seva col·laboració, a l’Institut de Constantí amb molts alumnes entre els finalistes.

Durant l’acte d’entrega dels premis, s’ha presentat també el llibre que recull un total de 92 treballs (com a guanyadors i finalistes) presentats a concurs, en llengua catalana i espanyola, tenint en compte la participació d’escriptors no només locals, sinó que un any més s’han presentat treballs procedents de tot el món. En aquesta XVI edició, el tema escollit han estat els “Relats d’esport”, entès com una activitat important per tenir cura de la salut mental i física. A més de ser un factor de socialització, treball en equip, competitivitat, oci i fraternitat entre pobles i persones.

Els guanyadors d’aquesta 16a edició dels Premis Literaris han estat els següents: en categoria d’adults, Ricard García Jardí (de Tarragona) amb “Carta del jove Ahmed, menor no acompanyat, a la seva mare”. En categoria júnior, el primer premi ha estat per a Júlia Arévalo Martí (de Roda de Berà), amb “En moviment”; en categoria de joves el primer premi ha recaigut en Gerard Fondevila Carreras (de Terrassa) amb “Salvados”. I finalment, la guanyadora en categoria infantil ha estat Clàudia Salvadó Virgili (de Reus) amb “Comença el partit”.

Back to top