Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Les escoles i l’Institut de Constantí presenten el projecte educatiu del curs 2023-2024

Aquest dijous 23 de febrer s’ha fet l’acte de presentació del projecte educatiu del curs 2023-2024 per part de les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles i l’Institut de Constantí. Aquesta presentació s’ha fet tot just abans de la celebració de les habituals jornades de portes obertes que s’organitzen des dels centres educatius per tal de donar a conèixer a les famílies dels futurs alumnes el seu projecte educatiu, el seu funcionament i les seves instal·lacions. L’acte, que s’ha realitzat a la Biblioteca Municipal, ha comptat amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez, la regidora d’Educació, Dolors Fortuny, i els directors de cadascuns dels centres: Fernando Martos, de l’escola Mn Ramon Bergadà; Samuel Montes, de l’escola Centcelles; i Mercè Grané, de l’Institut de Constantí.

L’alcalde ha volgut agrair “l’excel·lent feina que es realitza des de les escoles i l’Institut” i ha subratllat que l’Ajuntament de Constantí,  a través de la seva regidoria d’Ensenyament, col·labora des fa uns anys amb els centres per donar la màxima difusió a aquestes jornades de portes obertes i per fomentar les matriculacions als centres educatius públics del municipi. Amb el lema “Junts, Fem poble. Fem Escola” es distribueixen cartells i banderoles d’aquesta campanya a diversos espais del municipi, als mateixos centres i als equipaments municipals.

El director de l’escola Centcelles, Samuel Montes, ha destacat el “treball en xarxa i la bona coordinació entre tots els agents socioeduatius”. També ha volgut posar el focus en la vessant emocional de l’alumnat, “després de dos anys molt complicats a causa de la pandèmia”.

El director de l’escola Mossèn Ramon Bergadà, Fernando Martos, ha volgut destacar la “diversitat i la diferent tipologia de l’alumnat del centre” i ha posat en valor  que l’èxit educatiu passa “no només pels continguts acadèmics, sinó que també cal incidir en l’acompanyament a les famílies i l’alumnat en la tasca pedagògica i emocional”.

Per la seva banda, Mercè Grané, directora de l’Institut, ha subratllat el “recolzament i el suport que reben del consistori i de tots els serveis municipals” i ha destacat que un dels objectius del centre passa per fomentar “una continuïtat d’etapa educativa, amb un gran treball de coordinació amb les escoles, per tal de facilitar el pas de l’alumne que acaba la primària i passa a la secundària”.

Les jornades de portes obertes a l’escola Centcelles es faran els dies 1, 2 i 3 de març. Pel que fa a l’escola Mn. Ramon Bergadà tindran lloc els dies 1 i 2 de març de 17.30 a 18.30 hores i del 6 al 20 de març dins l’horari lectiu (caldrà demanar cita prèvia).  En el cas de l’Institut, les jornades de portes obertes es faran el dia 1 de març a les 15.15 hores per al futur alumnat de 1r d’ESO.

El període de preinscripció per al pròxim curs escolar 2023-2024 es realitzarà entre els dies 6 i 20 de març a l’educació infantil i primària i del 8 al 20 de març a l’educació secundària obligatòria.

Back to top