Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Els Tres Tombs combinen festa, tradició i cultura en la 36a edició

Constantí ha viscut aquest últim diumenge del mes de febrer una intensa jornada festiva on la tradició i la cultura popular han tornat a ser les grans protagonistes. La 36a edició dels Tres Tombs s’ha tornat a caracteritzar per un gran seguiment i participació, amb la presència d’una trentena de carruatges i prop d’una cinquanta cavalls. El Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu ha organitzat, amb la col·laboració de l’Ajuntament, una nova edició d’aquesta festa en honor a Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics i de feina.

La pluja va fer acte de presència a primera hora del matí, durant l’esmorzar a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, però posteriorment el temps va acompanyar durant la resta de la jornada. Durant l’esmorzar, els Balls de Cercavila van amenitzar l’àpat amb les seves actuacions.

Tot seguit es va donar inici als Tres Tombs que aquest any han modificat lleugerament el seu recorregut, prescindint d’un dels punts més emblemàtics com era el revolt del carrer Sant Pere amb el carrer Major.

Entre les sorpreses i novetats d’aquest any va destacar la presència de la nova Mulassa de Constantí, de l’associació Dance Power, i també del Ball de Cavallets de la Societat El Casino, que fa unes setmanes estrenaven els nous cavallets. Durant el seu recorregut, els animals participants van rebre la benedicció davant del Centre Parroquial. En finalitzar la tradicional desfilada de cavalls, carros i traginers, es va celebrar un dinar popular al Pavelló Poliesportiu municipal amb 260 assistents, que van rebre un plat commemoratiu de regal.

Durant la celebració d’aquest any, l’alcalde Óscar Sánchez es va estrenar com a traginer d’honor dels Tres Tombs, després que el passat 11 de febrer el Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu li va fer aquest reconeixement com a mostra d’agraïment a l’Ajuntament de Constantí per la seva implicació i col·laboració en l’organització de la festa.

Back to top