Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí celebra l’XIè Concurs de Colles Sardanistes

La Plaça de les Escoles Velles ha estat aquest diumenge 18 de juny l’escenari de l’onzena edició del Concurs de Colles Sardanistes Vila de Constantí. La cita, ja consolidada dins el calendari d’actes culturals al municipi, ha comptat amb la participació d’un total de 9 colles sardanistes de les categories infantil, juvenil, grans i veterans, de poblacions com Tarragona, Constantí, El Vendrell i Valls. Entre les colles participants van destacar les dues colles locals: els Floquets de Constantí (en categoria infantil) i Llentiscle (en categoria juvenil).

L’acompanyament musical ha anat a càrrec de la Cobla reus Jove, una de les cobles més importants del territori. Una vegada finalitzada la ronda de sardanes del concurs, es van ballar 3 sardanes de lluïment que van comptar amb la participació de bona part del nombrós públic assistent. Totes les colles participants van rebre com a detall una ampolla d’oli de Constantí, envasat sota la marca “Vil·la de Centcelles” de la DOP Siurana, i amb una impressió relativa a la data de l’esdeveniment.

Una de les grans novetats d’aquest any va ser que, una vegada finalitzat el concurs, es va estrenar en primícia la nova sardana de Constantí, composada per Anna Abad (Anna d’Ivori), una cantautora i compositora tarragonina que, a banda de publicar dos àlbums, ha escrit diverses sardanes i cançons per a cobles al llarg dels últims anys. La sardana que ha composat porta per títol “Floquets de Constantí” en referència al nom de la colla sardanista infantil del municipi.

Aquesta ha estat l’onzena edició d’aquest Concurs de Colles Sardanistes Vila de Constantí, un concurs que es va recuperar l’any 2017 de la mà del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu i de la Confederació Sardanista de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, després que es deixés de celebrar l’any 1996.

Back to top