Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La visita al Mas de Puig tanca les caminades per conèixer els masos del terme de Constantí

El cicle “Fem Estiu, Fem Constantí” ens ha portat aquest dimarts, 18 de juliol, la darrera de les caminades per conèixer i descobrir els masos del terme. Una setantena de persones van prendre part d’aquesta nova ruta en què es va visitar el Mas de Puig, un dels masos més importants del poble, limítrof amb el terme municipal de Reus. Es tracta d’una construcció de grans dimensions, fruit d’un projecte d’explotació agrícola de la zona. Actualment, el mas es troba en força bon estat de conservació, a diferència de la majoria dels masos que s’han visitat al llarg d’aquests tres últims anys. Segons sembla, antigament aquest mas hauria pogut pertànyer a la Cartoixa d’Escala Dei. Durant la visita també es va parlar de la relació d’aquest mas amb el Mas Vermell, que es va poder visitar l’estiu passat. També es va parlar de la importància de l’aigua i dels pous en les formes de vida rurals.

Una vegada més, l’activitat va comptar amb les explicacions del guia Oriol Nicolau, gran coneixedor de la història dels masos i el terme de Constantí, i la col·laboració del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu amb els carros dels Tres Tombs. Les caminades per conèixer i descobrir el terme municipal s’han caracteritzat aquests últims anys per la seva gran participació, partint de l’objectiu de conèixer i descobrir el passat del terme municipal de Constantí i quina era la forma de vida de les generacions anteriors, amb un entorn essencialment agrícola.

La novetat d’aquest any és que aquestes caminades tenen una vessant benèfica i solidària, i per participar-hi cal fer l’aportació simbòlica d’1 euro que es destinarà a l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil.

Les caminades d’estiu finalitzaran el dimarts vinent, 25 de juliol, amb una visita nocturna “Racons (des)coneguts del carrer Major”, amb el guia Ferran Marín. La sortida tindrà lloc a les 22 hores, des del davant del Refugi i comptarà amb la col·laboració del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu amb els carros dels Tres Tombs.  Durant la visita s’inclourà una petita representació teatral, a càrrec del grup Les Forques Teatre.

Back to top