Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta l’oferta socioeducativa per al curs 2023-2024 a Constantí

L’Ajuntament de Constantí ha presentat aquest dijous 14 de setembre l’oferta socioeducativa dels serveis municipals per al curs 2023-2024. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Óscar Sánchez, i dels tècnics i responsables dels diferents serveis socioeducatius. L’alcalde ha volgut agrair en la seva intervenció “la tasca social i formativa que es realitza des d’aquests serveis” i els ha encoratjat “a seguir treballant en la mateixa línia”.

Una de les novetats d’aquest any ha estat la presència de la directora del CPNL de Tarragona, Rosa M. Ibarz, que ha volgut destacar la tasca que es realitza des de l’Oficina de Català de Constantí. En aquest sentit, ha subratllat la gran acollida dels cursos de català durant aquest primer trimestre del curs, amb grans dades de matriculació i exhaurint totes les places disponibles.

Pel que fa a l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, que té previst iniciar el curs el 18 de setembre, manté les dades de matriculació del curs passat amb prop d’una seixantena d’alumnes. L’oferta formativa està adreçada a alumnes a partir dels 4 anys i sense límit d’edat. Les especialitats instrumentals ofertades són: clarinet, flauta, saxo, violí, guitarra, piano i bateria, i com a novetat d’aquest curs s’afegeixn dos nous instruments a l’oferta formativa: la viola i el baix elèctric. D’altra banda, i en una vessant més social de l’escola, també es pot formar part de les agrupacions i formacions instrumentals com són la Banda Municipal i els Conjunts Instrumentals, que col·laboren durant tot l’any amb diversos esdeveniments socioculturals que es fan al municipi.

Des de la Biblioteca Municipal de Constantí es manté i consolida la programació d’activitats periòdica del curs anterior, que compta amb la participació d’un grup estable d’assistents i que vol reivindicar la biblioteca com un espai de trobada i socialització. Així, es mantenen activitats que s’iniciaven el curs passat com el Club de Lectura Infantil, adreçat a alumnes de 2n i 3r de primària, el Club de Manga adreçat a alumnes de 5è i 6è aficionats a aquest gènere i els Jocs de taula amb família i amics. També es mantenen el Club de Lectura en família i el Club de Lectura fàcil, en col·laboració amb l’Oficina de Català. D’altra banda, continuen les activitats habituals com els clubs de lectura d’adults o juvenil, i també es donarà continuïtat al projecte LECXIT, que té per objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora, i al projecte de Mirmiga, que compta amb la participació de les escoles de Constantí.

Pel que fa a l’oferta formativa de l’Escola d’Adults es fonamenta en 4 eixos principals: la formació ocupacional, la formació reglada, les competències digitals i les competències bàsiques. Dintre de l’apartat de la formació ocupacional es manté l’aposta per l’acció formativa com una via per millorar la qualificació professional i la capacitat d’inserció laboral de la població. En aquest sentit, es continuaran desenvolupant cursos de formació totalment subvencionats pel SOC que permetran l’obtenció de certificats de professionalitat. A més, es realitzaran altres cursos de formació ocupacional que han tingut una gran demanda els darrers anys, com és el curs d’auxiliar de magatzem amb carnets de carretons segons normativa UNE, el curs de dinamitzador en lleure o el curs en col·laboració amb l’AEQT.

Pel que fa a la formació reglada, i en la modalitat de cursos online, l’oferta formativa inclou l’acompanyament en les inscripcions per als cursos que ofereix l’Institut Obert de Catalunya i que permeten l’obtenció del Graduat en Educació Secundària i la preparació per a la proves d’accés a Grau Superior i cicles Formatius o a les PAU (Proves d’Accés a la Universitat), entre d’altres. Es manté un any més dintre de l’oferta formativa l’Aula Mentor, un programa de formació reglada a distància, amb més de 120 cursos certificats pel Ministeri de Cultura. Com a novetat d’aquest any, l’Aula Mentor ofereix itineraris formatius que es complemneten amb els certificats de professionalitat del SOC

En l’apartat de les competències digiitals, amb la col·laboració i el suport del Punt Òmnia, s’inclouen els cursos d’Informàtica en diferents nivells (inicial, bàsic, mitjà), i els tallers per aprendre a utilitzar el telèfon mòbil i tablets. S’incorpora aquest curs el Programa ADA, adreçat al col·lectiu de dones del municip, i que té com a objectiu reduir la bretxa de gènere promovent la participació i la formació de les dones en habilitats i competències digitals.

Un altre dels eixos bàsics de l’oferta formativa de l’Escola d’Adults són les competències bàsiques que van des de la formació instrumental, l’alfabetització i el servei de primera acollida (que respon a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes). Aquest any es recuperen també els cursos d’anglès, que havien tingut una gran demanda. L’oferta formativa de l’Escola d’Adults es complementa amb els habituals tallers, com el de costura creativa.

I finalment, una altra de les grans novetats d’aquest curs 2023-204 és el POEFE (Programa Operativo de Empleo, Formación y Educación) que s’implementarà a través de la col·laboració conjunta amb la Cambra de Comerç de Tarragona, i que té per objectiu l’acompanyament i la inserció laboral de les persones majors de 45 anys. En aquest sentit es dissenyarà un itinerari formatiu orientat a les necessitats de les empreses del Polígon de Constantí, especialment del sector de la logística

Back to top