Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

III Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Del 16 al 22 de setembre, Constantí se sumarà un any més a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb tot un seguit d’activitats que tenen com a objectiu la conscienciació de la ciutadania sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana, així com promoure mitjans de transport i hàbits més sostenibles, segurs i saludables. Aquesta serà la III edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i s’han organitzat diverses activitats que volen sensibilitzar la població sobre els canvis que es poden fer en l’ús de l’espai públic, la importància de millorar la qualitat de l’aire i la necessitat de reduir la contaminació.

Les activitats s’iniciaran aquest dissabte 16 de setembre amb una Caminada Popular i una visita guiada a Mas dels Frares. Les inscripcions tenen un preu d’1 euro i tota la recaptació es destinarà a l’Hospital Sant Joan de Déu. Finalment, la Bicicletada Popular que s’havia de realitzar el diumenge 17 de setembre ha quedat ajornada i durant les properes setmanes s’anunciarà la nova data de celebració

Del 18 al 22 de setembre es faran diferents xerrades sobre mobilitat i seguretat vial als centres educatius a càrrec de la Policia Local de Constantí. Durant tota la setmana, també es faran tallers de reparació de bicicletes a les escoles i l’Institut. El dimecres 20 de setembre, a les 11 del matí, s’inaugurarà l’aparcabicicletes a la plaça de les Escoles Velles. I finalment, el divendres 22 de setembre se celebrarà el Dia Mundial sense cotxes. Aquesta celebració té com a principal objectiu conscienciar que l’ús dels cotxes a gran escala produeix greus danys al medi ambient (contaminació aèria i acústica). Per sumar-se a la celebració d’aquesta jornada, des de les escoles i l’Institut s’instarà a les famílies a no utilitzar el cotxe per portar els seus fills a l’escola i provar nous mitjans de desplaçament més eficients i sostenibles. A més, durant tot el dia, els agents de la Policia Local circularan pels carrers del municipi en bicicleta.

Back to top