Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí i Todos en Azul col•laboren per instal•lar pictogrames als equipaments municipals

L’Ajuntament de Constantí i l’associació Todos En Azul, que dona suport a les famílies amb nens i nenes amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), han iniciat un projecte de col·laboració per instal·lar pictogrames en diversos equipaments municipals. Aquest dimecres 13 de desembre s’ha fet la instal·lació d’un pictograma a la façana del consistori. L’objectiu és estendre a tot el municipi la iniciativa ‘Entén la teva ciutat amb pictogrames’, que va néixer a Torreforta per facilitar la comunicació per a persones amb TEA amb pictogrames.

Gràcies als pictogrames es facilita la identificació de llocs públics i establiments per a aquestes persones que ja es comuniquen en el seu ambient familiar i escolar d’aquesta manera.

El TEA és un trastorn en el llenguatge i en la capacitat d’entendre el món. Les persones amb aquesta problemàtica acostumen a tenir un processament sensorial per un únic sentit, i és per això que els costa ordenar els diferents estímuls que li arriben. Aquestes plaques amb els pictogrames són un element clau en la comunicació perquè són imatges senzilles i concretes que els transmeten de forma directa allò que passarà.

A més, es pretén que aquests pictogrames sigui una altra forma de comunicació, també útil per a escoles encara que no treballin amb aquestes dinàmiques fins i tot per al turisme que no coneguin ni el català ni el castellà. A més de Torreforta, el projecte dels pictogrames està implantat també en altres municipis com Tarragona, Creixell, Vendrell, Reus i Salou.

Back to top