Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta la 4a edició del Premi Centcelles de Composició musical

Aquest dimecres 17 de gener s’ha fet la presentació de la 4a edició del Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, el MNAT (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona) i amb el patrocini de REPSOL.

L’acte de presentació s’ha fet al conjunt monumental de Centcelles i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Óscar Sánchez, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Dolors Fortuny. També hi han estat presents Mònica Borrell (directora del MNAT); Francisco Montoya (responsable de comunicació de Repsol); Remei Tell, en representació de l’Associació d’Amics de la Música de Constantí; Josep Boada, director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”; i el músic constantinenc, Joan Reig.
Des del MNAT, la seva directora, Mònica Borrell, ha volgut agrair la confiança dels organitzadors per “seguir comptant amb el MNAT en la tasca de divulgació de la cultura a Constantí i a tot el Camp de Tarragona” i ha destacat el paper de Centcelles com a “espai de difusió de la recerca i el coneixement”. L’alcalde, Óscar Sánchez, ha expressat “l’orgull per poder presentar, un any més, un projecte que ha anat creixent i s’ha consolidat al llarg de les tres primeres edicions”.

La responsable de l’Associació Amics de la Música de Constantí, Remei Tell, ha destacat que després de tres edicions amb la temàtica del premi basada en els instruments, aquest any “les obres han d’estar pensades per a ser interpretades a veu i piano”, i ha volgut subratllar “el ressò a nivell estatal i europeu que ha adquirit el Premi” i “l’àmplia trajectòria dels compositors guanyadors de les tres primers edicions”. El director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, Josep Boada, ha explicat que “les bases es mantenen similars a les tres edicions anteriors” i també ha recordat que “l’obra guanyadora s’estrenarà en un dels concerts del Cicle a Centcelles d’aquest estiu”.

El músic Joan Reig ha posat en valor la consolidació i “el prestigi que han adquirit aquests premis” i ha destacat la importància del vincle que tenen amb “el Cicle de Concerts a Centcelles i el fet que l’obra guanyadora es pugui estrenar en primícia amb un concert en directe en un marc incomparable com és el conjunt monumental de Centcelles”. Finalment, Francisco Montoya (Repsol) ha agraït a l’Ajuntament i l’Associació Amics de la Música de Constantí la confiança per convidar-los a col·laborar d’aquest projecte, destacant “el compromís de l’empresa amb aquesta iniciativa i totes les que tenen com aobjectiu la difusió de la cultura”.

L’objectiu d’aquesta nova convocatòria dels Premis Centcelles de Composició és seguir fomentant la creació musical i difondre les obres musicals dels compositors actuals. Les obres presentades han de ser completament inèdites. No s’han d’haver interpretat, publicat o difós anteriorment en cap mena de format ni d’arxiu informàtic sonor. L’estil, l’escriptura i l’estructura de l’obra és completament lliure. La principal novetat d’aquesta quarta edició és que les obres hauran d’estar creades en el format Lieder per a tenor i piano.

El Jurat d’aquest 4t Premi de Composició Centcelles estarà format per professionals en l’àmbit de la música. L’obra premiada s’estrenarà en un dels concerts del Cicle de Concerts a Centcelles, durant el juliol de 2024. A més, el guanyador rebrà 3.000 €uros en metàl·lic. La data límit de presentació de les partitures és el divendres 10 de maig de 2024.

Les tres primeres convocatòries dels Premis de Composició Centcelles han estat tot un èxit de participació. En l’última edició, l’any 2023, el premi va ser per al pianista i compositor Gerard López Boada.

Podeu consultar les bases del Premi a:

4t Premi Centcelles de Composició (bases en català)

4t Premi Centcelles de Composició (bases en castellano)

4t Premi Centcelles de Composició ( English Bases)

Full d’inscripció 4t Premi Centcelles de Composició

Back to top