Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta un projecte per a desplegar un sistema digital de seguretat en clau metropolitana

Els ajuntaments de Constantí, Cambrils, La Canonja, Mont-roig del Camp, Reus i Tarragona han acordat aquest dimarts, 12 de març, avançar en el desplegament d’un sistema digital de seguretat compartit entre els municipis i en clau metropolitana. La voluntat compartida és la creació d’una aplicació per a dispositius mòbils gratuïta i fàcil d’utilitzar, que agilitzi les comunicacions entre la ciutadania i els cossos de seguretat, i, en definitiva, que permeti oferir una resposta més ràpida, eficient i efectiva en casos d’urgència. El projecte vol seguir el model de Cornellà de Llobregat, que des de fa 10 anys disposa d’una aplicació que ha crescut fins als 150.000 usuaris de diferents municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Una vegada validada l’aposta tecnològica i per la seguretat en clau territorial, els representants dels sis consistoris han acordat encarregar als respectius equips tècnics i jurídics començar els treballs per dissenyar i compartir el futur sistema digital de seguretat, el qual es concep, des del seu inici, obert a la incorporació de qualsevol altre municipi. Entre d’altres, caldrà redactar els plecs per treure a licitació aquest servei.

A partir d’ara s’iniciaran també els treballs per al disseny de l’aplicació i el catàleg de funcionalitats, adaptable a les necessitats i particularitats de cada municipi i que, en tot cas, haurà de permetre la possibilitat d’enviar alarmes en temps real a les policies locals.

La presentació ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí i hi han assistit, per part de l’Ajuntament de Constantí, l’alcalde Oscar Sánchez i el regidors de Seguretat Ciutadana, Alfonso Riscos; de l’Ajuntament de Tarragona, l’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Rubén Viñuales i la consellera de relacions ciutadanes, mobilitat i protecció civil, Sonia Orts ; de l’Ajuntament de Cambrils, l’alcalde, Alfredo Clua; per part de l’Ajuntament de La Canonja, la regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Lucia López; per part de l’Ajuntament de Reus, el regidor de Serveis Centrals i Hisenda, Manel Muñoz, i la regidora de Seguretat Ciutadana i Convivència, Dolors Vázquez. La reunió també ha comptat amb la presència dels responsables de les respectives policies locals.

Back to top