Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Prova de sirenes. Dimecres 24 d’abril

El proper dimecres 24 d’abril, a les 12.00 hores del matí, tindrà lloc una prova del sistema de sirenes de risc químic a Tarragona i Terres de l’Ebre. La prova durarà 15 minuts i finalitzarà a les 12.15 hores. Durant aquest temps sonaran les sirenes de risc químic que avisen que cal confinar-se i també es farà enviament a tots els telèfons mòbils de les zones on sonen les sirenes d’una alerta de Protecció civil que informarà de la realització de la prova. En aquesta prova no es requereix dur a terme el confinament tot i que s’anima a tothom que pugui a practicar-lo i recordar el consell bàsic en cas d’accident químic: tancar- se en l’edifici on som o el més proper i tancar portes, finestres i qualsevol ventilació a l’exterior.

La prova de dimecres 24 d’abril marca l’inici de la segona prova general de sirenes amb el nou format implantat des de l’any passat. Cal recordar que les proves de sirenes de risc químic es van reprendre l’any passat després d’un parèntesi de quatre anys (abril de 2019), degut a un replantejament del risc químic a Tarragona amb el Plaseqta i les campanyes de sensibilització després de l’accident d’IQOXE, així com per la pandèmia.

A la prova de dimecres 24 d’abril s’activaran alhora 52 sirenes de risc químic: les 49 sirenes del PLASEQTA i les 3 del sector químic de les Terres de l’Ebre. A l’inici de la prova s’activaran les sirenes de risc químic amb el so de confinament (so ondulant com el d’una sirena d’ambulància) i de forma immediata s’enviarà l’alerta de protecció civil als telèfons mòbils informant de la simulació del confinament. A la finalització de la prova s’activaran les sirenes de risc químic amb el so de fi de confinament (un so pla més agut) i de forma immediata s’enviarà l’alerta de protecció civil als telèfons mòbils informant de la simulació de fi del confinament.

Les 52 sirenes estan ubicades en 14 municipis: 12 municipis en el cas del PLASEQTA: Constantí (4), el Morell (1), els Garidells (1), els Pallaresos (2), la Canonja (2), la Pobla de Mafumet (1), Perafort (2), Reus (2), Salou (7), Tarragona (19), Vila-seca (7) i Vilallonga del Camp (1). 2 municipis en el cas de les Terres de l’Ebre: Flix (2) i Tortosa (1)

Back to top