Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta una rèplica en miniatura dels Gegants i la Dragonina de Constantí

Aquest dijous 6 de setembre s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí l’acte de presentació de la rèplica en miniatura dels elements del seguici i la cultura popular de Constantí. Amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez, i de la regidora de Cultura, Dolors Fortuny, s’han presentat les figures en miniatura dels Gegants de Constantí, el Peret i la Tecleta, i també de la Dragonina, l’emblemàtica figura del bestiari constantinenc.

L’acte ha comptat amb la presència d’una àmplia representació de l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A., que històricament han estat els portadors i cuidadors dels Gegants i de la Dragonina.

L’alcalde, Oscar Sánchez, ha subratllat la voluntat de l’Ajuntament de Constantí de “contribuir al coneixement i difusió del patrimoni cultural, històric, lúdic i artístic del municipi”. En aquest sentit, l’any 2015 ja es va procedir a la restauració dels Gegants i de la Dragonina originals.

Les figures en miniatura han estat elaborades per Artesania Boltà, de Valls. Cada peça és una peça única que ,elaborades amb marmolina i pintades a mà, reprodueixen amb tota mena de detalls els Gegants i la Dragonina originals.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde ha manifestat que la voluntat és que “en un futur, es pugui ampliar aquesta difusió dels elements del seguici amb les rèpliques de les recentment estrenades àligues gran i petita de Constantí”.

Les figures en miniatura dels Gegants i la Dragonina es posaran a la venda, a un preu de 20 €uros, a l’OAC de l’Ajuntament.

 

Back to top