Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’inaugura al Sindicat Agrícola l’exposició “Convivència. Els Monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat al segle XXI”

La Vil·la romana de Centcelles de Constantí, la Vil·la dels Munts d’Altafulla, la Pedrera del Mèdol, el Teatre de Tarragona, la Torre dels Escipions, la Necròpolis Paleocristiana, les Muralles, el Fòrum Provincial, l’Aqüeducte, l’Amfiteatre, el Recinte de culte, el Fòrum de la colònia, l’Arc de Berà o el Circ són alguns dels monuments que es poden visitar fins el proper 6 de gener al Sindicat Agrícola de Constantí. Són monuments mil·lenaris de Tàrraco declarats per part de la UNESCO Patrimoni de la Humanitat i en la visita se’ns presenten a través de catorze imatges de fotògrafs del Camp de Tarragona que intenten transmetre la convivència d’aquests monuments amb la societat 2.000 anys després de la seva construcció.

Precisament, l’exposició es titula “Convivència. Els Monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat al segle XXI”. L’objectiu de la mostra és, d’una banda, promocionar els fotògrafs del territori, i de l’altra, reflexionar sobre la interacció amb el patrimoni.

Aquest dimecres 24 d’octubre s’inaugurava l’exposició amb la presència de la comissària de la mateixa, Montserrat Caballero, l’alcalde Constantí, Oscar Sáchez, la regidora de Cultura de l’ajuntament, Dolors Fortuny, i la directora del MNAt, Mònica Borrell. La mostra es pot visitar fins al 6 de gener en horari de dilluns a diumenge de 10 a 13 h; i de dimarts a divendres també de 17 a 19 h. L’exposició ha gaudit del suport i col·laboració dels museus que gestionen aquests monuments: el Museu Bíblic Tarraconense, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu d’Història de Tarragona, i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

D’altra banda, les persones o  associacions que vulguin assistir a una visita comentada a aquesta exposició ho poden sol·licitar mitjançant cita prèvia amb l’Ajuntament de Constantí.

Back to top