Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Club de Tir amb Arc Constantí promou el projecte “Fletxes solidàries” en col•laboració amb la Marató de TV3

La iniciativa fomenta la pràctica del tir amb arc com a teràpia després d’un càncer de mama

Una de les grans novetats d’aquest any a Constantí dins dels actes que s’organitzen per col·laborar amb la Marató de TV3, aquest any dedicada a la lluita contra el cáncer, serà l’activitat “Fletxes solidàries” promoguda pel Club de Tir amb Arc Constantí amb la col·laboració de l’Ajuntament.

El diumenge 16 de desembre a partir de les 17 hores es farà aquesta activitat, on tots els participants podran col·laborar amb el tiratge d’unes fletxes solidàries i conèixer una mica més sobre el projecte. La pràctica del tir amb arc després de la cirurgia per càncer de mama contribueix a la rehabilitació d’aquest grup de pacients, tal com va quedar demostrat en l’estudi realitzat a l’Hospital Infanta Leonor l’any 2016. L’estudi de l’Hospital Infanta Leonor va demostrar que els exercicis de contracció i relaxació afavoreixen la circulació limfàtica del braç.

Gairebé totes les pacients van declarar notar una millora a nivell funcional de les extremitats superiors, guanyant agilitat i força així com una millora en l’estat anímic. També van observar que no van aparèixer limfoedemes, ni va empitjorar la situació de les persones que ja tenien algun grau de limfoedema.

L’equip tècnic del Club de Tir amb Arc Constantí ha estat format específicament per cirurgians oncològics de mama i fisioterapeutes, estan qualificats per poder dur a terme l’activitat amb plena seguretat i que les pacients obtinguin el màxim benefici per a la seva salut amb aquesta activitat esportiva

Per poder ser incloses en el programa aquestes dones han de complir alguns requisits, com ara haver finalitzat el tractament del càncer de mama com a mínim 6 mesos abans, haver-se sotmès a la biòpsia selectiva del gangli sentinella o a una limfadenectomiaaxil·lar (extirpació dels ganglis de l’aixella), no tenir limfoedema, o tenir-lo però de manera molt lleu i estable i, finalment, no sofrir cap altra patologia del membre superior.

Sota aquests condicionants els exercicis de contracció i relaxació dels músculs que s’utilitzen en el tir amb arc, així com la vibració de l’arc en el moment de la solta, produeixen una espècie de massatge limfàtic que ajuda a millorar la retenció de líquids al braç i així prevenir el limfoedema  del braç homolateral al de la cirurgia duta a terme amb criteris oncològics i amb resultats estètics mitjançant les tècniques de cirurgia oncoplàstica.

 

Back to top