Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí fa entrega dels Premis i Distincions honorifiques de l’any 2018

Constantí ha viscut un intens cap de setmana de Festa Major d’Hivern, que arrencava oficialment el passat divendres dia 18 de gener amb el tradicional Pregó i l’entrega dels Premis i distincions honorifiques de l’any 2018.

L’encarregat de pronunciar el Pregó d’aquest any va ser el Sr. Àngel Lluís Miguel Rodríguez. Viu a Constantí des de l’any 1991, és director de l’Institut Pere Martell i ha estat reconegut recentment per la Generalitat de Catalunya amb el Premi del Consell Català de Formació Professional.

Seguidament es va fer entrega dels Premis i Distincions honorífiques de l’any 2018, amb el reconeixement per part de l’Ajuntament de Constantí a aquelles persones o entitats que en mèrit a la tasca realitzada al llarg de la seva trajectòria han contribuït a augmentar el bon nom del municipi.

Les Distincions Honorífiques de 2018 han estat les següents: Títol de Fill Predilecte per al Sr. Sebastià Guiu Garriga.El seu negoci, Forn Ca Sebastià, va ser tot un referent a la vida de Constantí, així com també les seves elaboracions de pa, coques i pastes. El premi és un reconeixement a les seves aportacions de coques amb sucre que realitzava cada any per a la seva benedicció a la Missa en honor a Sant Sebastià.

El títol de Filla Adoptiva va ser per a Lourdes Bertran Ortiz, entrenadora del Club Patí Constantí des de fa 32 anys i formadora de patinadores de gran nivell a Constantí que han participat en campionats de Catalunya i d’Espanya.

Pel fa als Premis Tulcis, una de les novetats del nou reglament de premis i distincions aprovats pel consistori, el Premi Tulcis al Mèrit Científic ha estat per a Sergi Segura Muñoz, jove constantinenc que, juntament amb altres joves emprenedors, han aconseguit el premi a l’emprenedoria Airbus, un dels reconeixements més importants que atorga “Act in Space”, la més gran competició d’innovació basada en la tecnologia puntera utilitzada per les grans empreses espacials.

El Premi Tulcis al Mèrit Empresarial ha estat per a Adrià Maceira Solé, jove emprenedor constantinenc, cofundador de l’startup CreatSens Health, empresa derivada de la URV, l’objectiu de la qual és la millora del benestar de les persones mitjançant el control dels paràmetres bioquímics de la sang de manera descentralitzada, a través d’un dispositiu que evita la necessitat de fer arribar mostres de sang dels pacients al laboratori.

Finalment, el Premi Tulcis al Mèrit Esportiu ha estat per al Club de Tir amb Arc Constantí, fundat l’any 2015, que ha promocionat la pràctica del tir amb arc a la demarcació, col·laborant amb diverses institucions com són l’Ajuntament de Constantí, la Diputació de Tarragona, el Consell Esportiu del Tarragonès, i les Federacions de Tir amb Arc, tant catalana com espanyola, entre d’altres. Tot i ser una entitat jove, els i les seves arqueres –entrenats amb un innovador sistema que mesura el nivell de concentració dels esportistes– han assolit importants triomfs tant a nivell nacional com internacional.

Durant l’acte inaugural de la Festa Major d’Hivern també es va fer entrega dels Premis del 3r Concurs d’Aparadors Nadalencs organitzat per la Unió de Botiguers de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament, així com també dels Premis del 1r Concurs de Guarniment de Balcons Nadalencs. Per acabar, també es van entregar els Premis del Concurs Fotogràfic Instagram de Nadal organitzat per l’àrea social del Centre d’Esports Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Back to top