Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí organitza diverses activitats al voltant del Dia de la Dona

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, el dia 8 de març, l’Ajuntament de Constantí ha programat per als propers dies activitats adreçades principalment al col•lectiu de dones del municipi, amb l’objectiu de reivindicar un any més la igualtat de drets entre els homes i les dones.

Els actes començaran el dimecres 4 de març, amb una exhibició del Club de Tir amb Arc Constantí al Pavelló Poliesportiu. Des de fa un any i mig, el Club de Tir amb Arc organitza cada dimecres l’activitat “Fletxes solidàries” en col·laboració amb l’Ajuntament de Constantí i la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona, una iniciativa que fomenta la pràctica del tir amb arc com a teràpia després d’un càncer de mama.

El divendres 6 de març tindrà lloc a la Biblioteca Municipal una sessió especial del “Club de Lectura”, per comentar l’obra “Memòria de les oblidades” de Tecla Martorell. En aquesta ocasió es comptarà amb la presència de l’autora, que presentarà aquesta colpidora obra que recrea la vida de quatre dones empresonades a la presó de les Oblates de Tarragona a partir de la documentació facilitada pels historiadors del Fòrum de Tarragona per la Memòria.

I el diumenge 8 de març tindrà lloc l’acte central de la Setmana de la Dona amb la tradicional Lectura del Manifest, a càrrec de les associacions de dones del municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí. Serà a partir de les 13.30 h i com és habitual tindrà lloc al davant de l’Ajuntament. Tal i com ja s’ha fet aquests anys anteriors, un dels actes principals d’aquesta Setmana de la Dona arribarà el mateix diumenge dia 8 de març amb un acte de reconeixement i homenatge a totes les dones constantinenques que aquest any 2020 celebren el seu 80è aniversari, que tindrà lloc al Pavelló Poliesportiu. L’acte consistirà en un dinar de germanor adreçat exclusivament al col·lectiu de dones del municipi. Totes les assistents rebran un detall d’agraïment. Les inscripcions per participar del dinar s’han de fer prèviament a l’OAC de l’Ajuntament, abans del 4 de març. El preu del dinar és de 16 euros. Un cop finalitzat el dinar, tindrà lloc un espectacle.

Els actes finalitzaran el dilluns dia 9 de març amb una Xerrada-Taller a la Biblioteca Municipal, amb el títol Allò que expliquen els contes. Les dones prenen la paraula”, que anirà a càrrec de la pedagoga i narradora Sílvia Palazón. Es tracta d’un taller adreçat a públic adult i juvenil per conèixer i gaudir de relats populars amb protagonistes valentes i decidides

Back to top