Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’inicia el nou curs escolar 2020-2021 marcat per l’excepcionalitat i la incertesa

Aquest dilluns 14 de setembre ha donat el tret de sortida el nou curs escolar 2020-2021, un curs atípic marcat per la incertesa i per tots els esforços que els centres educatius han hagut de fer per adaptar-se a les mesures de prevenció  i seguretat en el context de la pandèmia de la COVID-19.

Les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles i l’Institut de Constantí han estat treballant intensament al llarg d’aquests últims mesos per establir un protocol d’actuació que garanteixi un retorn segur a les aules. En aquests plans d’actuació que han elaborat cadascun dels centres es preveuen mesures com les entrades i sortides esglaonades, ús de mascareta obligatori a partir dels 6 anys, grups de treball i de convivència estables, diferents torns per a l’ús de menjador, control de temperatura, neteja de mans, kits de desinfecció específics per a cada aula.

A més, juntament amb la Policia Local s’han establert uns protocols per garantir la seguretat viària i també complir amb les mesures de distanciament social per evitar el risc de propagació de la Covid-19. En aquest sentit, es contemplen mesures de millora de la mobilitat, no únicament a les entrades i sortides, sinó també en els accessos que van cap als centres d’ensenyament, amb un treball de senyalització horitzontal i vertical a tota la zona escolar. A més, les AMPAs col·laboraran amb la Policia Local per garantir el compliment de les mesures de prevenció i seguretat a les entrades i sortides als centres.

Durant tot el curs escolar, des de l’Ajuntament de Constantí s’intensificaran les tasques de neteja i desinfecció als carrers de l’entorn i a les entrades i sortides als centres escolars. També es procedirà diàriament i diverses vegades al dia a la desinfecció dels espais exteriors de les escoles (patis i entrades). A l’interior dels edificis escolars es procedirà a la desinfecció 4 vegades al dia, especialment a les zones i espais comuns.

Paral·lelament, des del consistori s’han realitzat durant tot l’estiu treballs de millora als centres educatius així com reformes a l’entorn de les instal·lacions. A més, dintre del Pla de reactivació social i econòmica del municipi aprovat per l’Ajuntament per fer front a la crisi derivada de la Covid-19, s’ha contemplat un increment de10.000 €uros en les ajudes que es destinen a les Ampas dels centres educatius del municipi, per a la compra de material escolar i informàtic

Back to top