Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Acte de reconeixement a la tasca de les entitats socials del municipi en el Dia Internacional del Voluntariat

El 5 de desembre es commemora el Dia Internacional del Voluntariat. Des de l’Ajuntament de Constantí, com ja s’ha fet els últims anys, s’ha volgut oferir un reconeixement públic a totes les persones i entitats que de forma lliure i solidària col·laboren i tiren endavant aquests projectes des d’una vessant altruista.

Per tal de posar en valor i fer visible la tasca d’aquestes associacions, aquest divendres 3 de desembre s’ha fet la Lectura d’un Manifest per commemorar aquest Dia internacional del Voluntariat. L’acte s’ha realitzat al Parc de la Muralla i ha comptat amb la presència de representants de diverses entitats i associacions del municipi que treballen i tiren endavant projectes en benefici de les persones i la societat: Càritas, Mujeres Resset, Amants dels Animals, Voluntariat per la Llengua, Associació Contra el Càncer, AMPAS de les escoles i l’Institut, Voluntaris COVID, voluntaris del programa LECXIT, Lliga Contra el càncer i el Grup Retalls.

L’alcalde, Oscar Sánchez, ha obert l’acte agraint la tasca i el compromís de totes les persones voluntàries del municipi i n’ha destacat el potencial del teixit associatiu.

Seguidament, s’ha procedit a la lectura del Manifest a càrrec de representants de les entitats i associacions que han subratllat la variada tipologia dels voluntariats que hi ha al municipi, i han fet una crida perquè tothom s’animi a participar i a fer-se voluntari o voluntària. A més, han reclamat als poders polítics i a la població en general un major reconeixement a la tasca social que realitzen aquests col·lectius i que se’ls reconegui com a agents de canvi i de transformació social.

L’acte ha finalitzat amb la projecció d’un vídeo amb imatges de la tasca que realitzen totes les entitats del voluntariat del municipi.

L’Assemblea General de les Nacions Unides del dia 17 de desembre de 1985  va acordar que el  5 de desembre se celebrés mundialment el Dia Internacional del Voluntariat, per tal de contribuir i sensibilitzar al públic de tot el món sobre el voluntariat des de totes les seves vessants.

Back to top