Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comencen les activitats d’estiu socioeducatives i de lleure

Una vuitantena d’infants han iniciat aquest dilluns 27 de juny les activitats del Casal d’Estiu Municipal a Constantí. Amb l’objectiu d’atendre les necessitats d’oci i lleure dels infants nascuts entre 2010 i 2018 durant els mesos d’estiu, aquest any el Casal d’Estiu Municipal s’allargarà fins al 29 de juliol oferint dues modalitats: el Casal de lleure, a partir de P-3, i el Casal d’Anglès, amb activitats d’immersió en la llengua anglesa per a infants a partir de 1r de primària. Les activitats es realitzen a l’escola Mn. Ramon Bergadà i estan coordinades per un equip format per una directora, 8 monitors/es i una vetlladora. A partir de la segona setmana s’hi han inscrit 90 nens i nenes, i es comptarà amb el reforç d’algun integrador proporcionat pel Consell Comarcal del Tarragonès a través del projecte “Integradors d’estiu” per atendre infants que demanin una atenció específica individual.

El Casal d’Estiu es desenvolupa entre les 9 del matí i la 1 del migdia. Aquest estiu s’ofereix també el servei d’acollida de 8 a 9 del matí, i un servei de menjador fins a les 14.30 h. Les activitats que es realitzaran durant el casal tindran com a fil conductor “Un Casal de PEL·LÍCULA”. A més de les habituals, com dinàmiques, jocs o manualitats, a partir del dia 4 de juliol es farà una sortida setmanal per grup a la platja, un dia per grup de piscina (2 per grup a partir del dia 18 de juliol), jocs d’aigua cada dia i moltes descobertes d’espais i activitats interessants al municipi. Les activitats per cada grup d’edat en el Casal de lleure i el d’anglès seran les mateixes amb la diferència de la llengua vehicular.

Arrenca la segona edició del Campus d’estiu dintre del Pla Educatiu d’entorn

D’altra banda, aquest dilluns 27 de juny ha començat també el Campus d’Estiu 2022, que s’allargarà fins al 15 de juliol. Aquesta és la segona edició d’aquest Campus d’Estiu, una de la principals novetats que es van incorporar al Pla Educatiu d’Entorn al municipi durant el curs passat, per tal de desenvolupar accions educatives més enllà de l’horari lectiu i durant l’estiu. El Campus d’Estiu compta amb 60 places disponibles distribuïdes per cicles (20 infants de primer i segon, 20 infants de tercer i quart i 20 infants de cinquè i sisè). Està coordinat per un equip de cinc monitors/es i una directora de l’empresa “Fundació en xarxa”. El campus es fa a l’escola Mossèn Ramon Bergadà, en horari de 9 a 13 hores.

S’hi realitzaran activitats diversificades com tallers de suport i acompanyament educatiu, esports, teatre, jocs d’aigua i activitats de descobriment de l’entorn. Els destinataris d’aquest Campus d’Estiu són els alumnes de primària (de 1r a 6è) escolaritzats a Constantí. Les activitats han estat possible gràcies al Pla de Millora d’Oportunitats Educatives (PMOE) i del Programa PROA+.

Back to top