Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Arriba una nova edició de la Plantada de Sant Salvador

Repsol i l’Associació Aurora col·laboren una vegada més, en la recuperació de la vegetació de ribera del riu Francolí. En aquesta ocasió, l’acció tindrà lloc al barri de Sant Salvador, dins del terme municipal de Constantí, i comptarà amb el suport de les seves entitats veïnals així com amb la col·laboració dels ajuntaments de Tarragona i de Constantí.

Repsol, conjuntament amb l’Associació Aurora, organitza la tercera edició de la Plantada Popular de Sant Salvador. Aquesta nova acció de reforestació del riu Francolí tindrà lloc aquest dissabte dia 19 a partir de les 10.30 hores del matí.

Les dues primeres edicions es van dur a terme al 2016 i al 2018 i van tenir una gran participació ciutadana. De fet aquesta activitat va néixer amb l’objectiu de recuperar un tram de riu el qual havia patit un incendi. Per aquest motiu aquesta acció de reforestació compta amb un ampli suport social, fins al punt que les dues associacions de veïns del barri s’han implicat en l’organització d’aquest esdeveniment, que arriba sota el títol ‘Recuperem l’entorn de nostre riu’. Així mateix, els ajuntaments de Tarragona i de Constantí també donen el seu suport a aquest acte de caràcter ambiental i social.

En aquesta edició s’intervindrà en superfície aproximada de 8.200 m2 i es plantaran 653 plantes de 9 espècies diferents. Amb la finalitat de recuperar la vegetació de ribera del riu, amb espècies autòctones, i incrementar la seva biodiversitat.

Les persones que vulguin participar en la reforestació del riu Francolí amb aquesta activitat, s’han d’inscriure a través d’alguna de les diferents vies disponibles. Des de l’organització es recorda la importància de realitzar la inscripció prèvia per a garantir el bon funcionament de la jornada. A més, també s’oferirà esmorzar i un obsequi a totes aquelles persones que hi participin.

Per formalitzar la seva inscripció, els interessats en assistir a la tercera edició de la Plantada Popular de Sant Salvador tenen a la seva disposició les següents vies. D’una banda, poden inscriure’s mitjançant el correu electrònic administracio@associacioaurora.org i d’altra banda, ho poden fer trucant al 977 520 205 (de dilluns a divendres entre les 9 i les 14 h. i de 15 a 17 h.).

La realització de la Plantada Popular implica una sèrie de treballs previs i posteriors a la pròpia acció que tindrà lloc aquest proper dissabte. L’Associació Aurora és l’encarregada de desenvolupar aquests treballs complementaris que consisteixen en el condicionament previ del terreny, la qual cosa inclou el desbrossat de canya, l’extracció del seu rizoma en alguns punts i la recollida d’escombraries, així com en unes tasques posteriors a la Plantada, que consisteixen en fer el seguiment i conservació de les espècies plantades durant 8 mesos. En tot aquest temps, es realitzaran diferents accions de reg i col·locació d’un encoixinat al voltant de les plantes per ajudar a mantenir la humitat del sòl i reduir les herbes que creixen al voltant de les noves espècies plantades.

Tota la informació a:

Back to top