Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Acte de reconeixement a la tasca del voluntariat i les entitats socials

El passat 5 de desembre es va commemorar el Dia Internacional del Voluntariat. Des de l’Ajuntament de Constantí, com ja s’ha fet els últims anys, s’ha volgut oferir un reconeixement públic a totes les persones i entitats que de forma lliure i solidària col·laboren i tiren endavant aquests projectes des d’una vessant altruista en benefici de les persones i la societat en tot el seu conjunt.

Per tal de posar en valor i fer visible la tasca d’aquestes associacions, aquest dimecres 14 de desembre s’ha fet la lectura d’un manifest a la Sala de Plens de l’Ajuntament, que ha comptat amb la presència de representants de diverses entitats i associacions del municipi que treballen en  projectes en benefici de les persones i la societat: Càritas, Mujeres Resset, Amants dels Animals, Associació Contra el Càncer, Voluntariat per la Llengua, AMPAS de les escoles i l’Institut, voluntaris del programa LECXIT, Lliga contra el Càncer, el Grup Retalls i els Voluntaris de Protecció Civil.

L’alcalde, Oscar Sánchez, ha obert l’acte agraint la tasca i el compromís de totes les persones voluntàries del municipi i ha subratllat la riquesa del teixit associatiu de Constantí.

Seguidament, s’ha procedit a la lectura del manifest a càrrec de representants de les entitats i associacions que han subratllat la importància dins del món associatiu a Catalunya de la Llei del Voluntariat del 2015, que ha permès definir, acotar i sobretot, narrar la pròpia història del voluntariat. Durant la lectura s’ha destacat que “quan es parla de voluntariat, es parla de solidaritat, compromís i transformació social. I és que ser voluntari significa ser solidari i compromès amb la comunitat i la societat, significa establir, des de la plena llibertat, un compromís d’actuació en ajuda i suport mutu”.

A més s’ha destacat la variada tipologia dels voluntariats que hi ha al municipi, i s’ha fet una crida perquè tothom s’animi a participar i a fer-se voluntari o voluntària. Finalment, s’ha reclamat un any més als  poders polítics i a la població en general un major reconeixement a la tasca social que realitzen aquests col·lectius i que se’ls reconegui com a agents de canvi i de transformació social.

L’Assemblea General de les Nacions Unides del dia 17 de desembre de 1985  va acordar que el  5 de desembre se celebrés mundialment el Dia Internacional del Voluntariat, per tal de contribuir i sensibilitzar al públic de tot el món sobre el voluntariat des de totes les seves vessants.

Back to top