Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’amplien els actes de la Setmana de l’Orgull LGTBIQ+ amb el lema “Orgull de poble!”

Del 28 de juny i fins al 2 de juliol, Constantí celebrarà un any més la Setmana de l’Orgull LGTBIQ+ amb diverses activitats culturals i festives organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de “Les Forques” Associació d’Amics del Teatre de Constantí. El 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTB i, al voltant d’aquesta data, s’han organitzat diversos esdeveniments per reivindicar públicament la lluita per la igualtat i la dignitat dels col·lectius de persones gais, lesbianes, bisexuals i transexuals. Aquest any, s’amplien les activitats al voltant d’aquesta jornada reivindicativa amb el lema “Constantí, orgull de poble!”

Els actes començaran el dimecres 28 de juny, a les 12 del migdia, amb la lectura del Manifest del Dia Internacional pels Drets de les Persones LGTBIQ+ al davant de l’Ajuntament.

El divendres 30 de juny, a partir de les 19 hores, tindrà lloc al carrer Major la xerrada “Transvisibles” a càrrec del col·lectiu Tiresias, amb Hugo Marlo, Luck Ibañez i Gael Melero. El mateix divendres a la nit, a partir de les 22 hores, Hugo Marlo oferirà un concert al carrer Major

Les activitats continuaran el dissabte 1 de juliol a les 22.30 hores, al carrer Major, amb l’espectacle teatral “Els Capdevila on tour”, un cabaret esbojarrat protagonitzat pels Capdevila, un llinatge de vedettes catalanes.

Els actes finalitzaran el diumenge 2 de juliol amb la Mani-Rua de l’Orgull LGTBIQ+, que sortirà des de la plaça de les Escoles Velles i recorrerà i tenyirà de colors diferents carrers. En acabar la rua, al carrer Major, tindrà lloc el final de festa “Catalunya & Andalusia s’estimen”, un espectacle Drag d’arrel catalana i andalusa.

Amb aquesta setmana d’activitats culturals i festives, Constantí referma un any més el seu compromís per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere 

El dia Internacional del l’Orgull LGTB té lloc entorn del 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquest, data en què es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual.

Back to top