Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí reclama inclusió i respecte pels drets dels col·lectius LGTBIQ+

Aquest dimecres 28 de juny s’ha fet a Constantí l’acte institucional de la lectura del Manifest del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+. La lectura s’ha fet al davant de l’Ajuntament i ha anat a càrrec d’Àlex Roig, veí de Constantí, en representació del col·lectiu LGTBIQ+. Durant tot el dia, el balcó de l’Ajuntament llueix la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí, símbol del col·lectiu LGTBI. També s’ha penjat una pancarta a l’entrada al municipi amb el lema “Orgull de poble!”.

Durant la lectura del manifest s’ha reivindicat que “malgrat els avenços aconseguits com a societat, encara queda molt camí per fer”. També s’ha demanat “inclusió i respecte cap a les persones i la diversitat d’orientacions sexuals” i s’ha reivindicat “el dret fonamental d’estimar i ser estimat sens cap tipus de discriminació ni estigma”. Finalment, s’ha reivindicat una “educació inclusiva, una legislació igualitària, la participació política i la representació dels col·lectius LGTBI, la lluita contra l’homofòbia i la transfòbia promovent la tolerància i el respecte mutu, i el suport i solidaritat cap a les persones que han d’enfrontar-se a situacions de discriminació i de violència”.

El 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ i, al voltant d’aquesta data, s’han organitzat diversos esdeveniments per reivindicar públicament la lluita per la igualtat i la dignitat dels col·lectius de persones gais, lesbianes, bisexuals i transexuals. A Constantí, els actes organitzats per l’Ajuntament i “Les Forques Teatre” l’Associació d’Amics del Teatre de Constantí, s’allargaran durant tota la setmana fins aquest diumenge 2 de juliol.

El divendres 30 de juny, a partir de les 19 hores, tindrà lloc al carrer Major la xerrada “Transvisibles” a càrrec del col·lectiu Tiresias, amb Hugo Marlo, Luck Ibañez i Gael Melero. El mateix divendres a la nit, a partir de les 22 hores, Hugo Marlo oferirà un concert al carrer Major. Les activitats continuaran el dissabte 1 de juliol a les 22.30 hores, al carrer Major, amb l’espectacle teatral “Els Capdevila on tour”, un cabaret esbojarrat protagonitzat pels Capdevila, un llinatge de vedettes catalanes. Els actes finalitzaran el diumenge 2 de juliol amb la Mani-Rua de l’Orgull LGTBIQ+, que sortirà des de la plaça de les Escoles Velles i recorrerà i tenyirà de colors diferents carrers. En acabar la rua, al carrer Major, tindrà lloc el final de festa “Catalunya & Andalusia s’estimen”, un espectacle Drag d’arrel catalana i andalusa.

Amb aquesta setmana d’activitats culturals i festives, Constantí referma un any més el seu compromís per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere

Back to top