Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’aproven els Premis i Distincions Honorífiques de l’any 2023

L’Ajuntament de Constantí va aprovar en Ple extraordinari celebrat el passat 28 de desembre els Premis i Distincions Honorifiques de l’any 2023. Es tracta dels reconeixements que l’Ajuntament ofereix per honorar aquelles persones o entitats en mèrit a la tasca realitzada o a la conducta seguida al llarg de la seva trajectòria, o que al llarg d’aquest últim any (Premis Tulcis), han contribuït a augmentar el bon nom del municipi.

Entre els premiats d’aquest 2023 s’ha decidit atorgar la Medalla de la Vila a títol pòstum al sr. Josep Maria Franquès Martí, qui va ser regidor de l’Ajuntament de Constantí durant un període de 16 anys consecutius (2007-2023). Entre els anys 2013 i 2015 va ser alcalde de la vila. Franquès va morir el passat 30 de setembre a l’edat de 65 anys.

Aquest any s’entregarà el Premi Centcelles al Mèrit Empresarial a dos dels comerços històrics del municipi: Tallers Queralt, especialitzant en la venda i reparació de tractors i maquinària agrícola industrial, i la Farmàcia Roig, un establiment que va obrir les seves portes al carrer Major abans de la Guerra Civil de 1936 i que ha continuat donant servei a través de diferents generacions.

El Premi Tulcis al Mèrit Artístic s’entregarà a Alèxia Pascual, l’actriu i cantant constantinenca que va ser una de les grans triomfadores de la segona temporada del concurs musical Eufòria, de TV3.

Aquest any s’han concedit diversos Premis Tulcis al Mèrit Esportiu: a l’equip Femení del Centre d’Esports Constantí, que la temporada passada es va proclamar campió de la primera fase del campionat de lliga territorial; a Rubén Almazán Estepa i Javier Sarabia Martínez, integrants de l’equip del Nàstic Genunine; a l’equip Aleví “B” del Centre d’Esports Constantí, que es va proclamar campió de lliga la temporada 2022-2023; i al Sènior Femení del Club Basquetbol Constantí, que la temporada passada va assolir l’ascens de categoria.

Els Premis i Distincions Honorífiques s’entregaran un any més en el marc del Pregó de la Festa Major d’Hivern el pròxim divendres 19 de gener.

Back to top