Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es lliuren els XI Premis Literaris de Constantí

Constantí ha celebrat aquest passat diumenge 4 de febrer l’acte d’entrega dels Premis Literaris 2017. Es tractava del darrer dels actes del programa de Festa Major d’Hivern i la Biblioteca municipal es va tornar a omplir un any més per gaudir d’aquesta festa literària, en la que també es va presentar el llibre que recull els millors treballs que s’han presentat a concurs durant aquesta edició.

Silva Editorial, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, han promogut un any més aquests Premis Literaris que han arribat a la seva XI edició, aquest any centrats en els “Relats mediterranis” coincidint amb l’any de la celebració dels Jocs Mediterranis, i amb una xifra de participació que torna a superar els 400 treballs, amb un total de 417 treballs presentats a concurs, dividits en 4 categories: la d’adults (a partir dels 21 anys), la de júniors (de 17 a 21 anys), la de joves (de 13 a 16 anys), i per primera vegada la d’infants (fins als 12 anys).

Durant l’acte d’entrega dels premis, es va presentar també el llibre “Relats mediterranis”, que recull un total de 101 treballs (com a guanyadors i finalistes) presentats a concurs, en català i castellà, tenint en compte la participació d’escriptors no només locals, sinó procedents de tot el món, i amb gèneres i temàtiques ben variades, que van des d’articles sobre gastronomia, patrimoni, natura i d’altres cròniques d’un viatge turístic o d’una migració, anàlisis i opinions polítiques, contes mitològics, escenes familiars, estudis de folklore o articles de costums.

Els guanyadors d’aquesta 11a edició dels Premis Literaris han estat els següents: en categoria d’adults, Juan Carlos Padilla Estrada amb “Cuatro millas”. En categoria júnior, el primer premi ha estat per Sergi Fernández Esteban, amb “Sal”; en categoria de joves el primer premi ha recaigut en Nerea Guinart Dalmau amb “Mar de paraules”. I finalment, el guanyador en categoria infantil ha estat Èric López Sardaña amb “Records marítims”.

Aquest any,i com a novetat, a iniciativa de l’Ajuntament de Constantí, tots els participants al concurs han rebut una entrada per poder realitzar una visita gratuïta a la vil·la romana de Centcelles.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top