Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí mostra la seva preocupació per l’esfondrament de part de la coberta de l’Església

L’alcalde Oscar Sánchez insta l’Arquebisbat de Tarragona, titular de l’Església, a prendre les mesures necessàries per solucionar definitivament el problema

Aquesta passada nit s’ha produït l’esfondrament d’una part de la coberta de fusta i la teulada que apuntala la segona volta de la nau central de l’Església Parroquial de Sant Feliu Mártir de Constantí. Des de primera hora del matí, agents de la Policia Local i dels Bombers de la Generalitat han accedit a l’interior del temple per avaluar els danys ocasionats. La Policia local ha procedit a precintar tots els accessos a la Plaça de l’Església.

Posteriorment, representants de l’Ajuntament de Constantí, acompanyats dels tècnics del consistori, i representants de l’Arquebisbat, han inspeccionat l’interior de l’edifici, que es trobava ple de la runa provocada per l’esfondrament.

L’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, ha mostrat la seva preocupació i ha lamentat els fets, afirmant que “avui és un dia trist per Constantí, degut a la importància i al valor patrimonial que té l’església per al municipi”. L’alcalde ha volgut destacar que “afortunadament no s’han de lamentar danys personals”.

Des de l’Ajuntament de Constantí, la máxima preocupació continua sent “vetllar per la seguretat dels nostres veïns i veïnes”. Per aquest motiu, l’alcalde s’ha mostrat obert a continuar a disposició de l’Arquebisbat, com ja s’ha fet en nombroses ocasions des que es va iniciar aquesta problemàtica, per determinar quines són les mesures a adoptar i a la vegada, ha instat l’Arquebisbat a que determini quines han estat les causes de l’esfondrament, i quines són les mesures que s’aplicaran per tal de solucionar aquest problema d’una manera definitiva. A més, ha afegit que des de l’Ajuntament es treballarà per continuar garantint la seguretat de les persones.

Des del mes de març de l’any 2016 l’Església Parroquial de Sant Feliu Màrtir es troba tancada al culte. Els moviments estructurals de l’edifici van provocar esquerdes a la planta i l’església no ofereix garanties de seguretat als feligresos, un fet que va portar l’Arquebisbat de Tarragona a prendre la decisió del tancament.

Back to top