Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí organitza una sortida al Parc astronòmic del Montsec

L’Ajuntament de Constantí ha organitzat per al proper 10 d’agost una sortida al Parc astronòmic del Montsec, a Àger (Lleida). La sortida consistirà en una visita guiada al Planetari al parc de telescopis.

Es tracta d’una de les activitats incloses al cicle “estiu a la Fresca“ que promou l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Constantí amb l’objectiu d’amenitzar les nits d’estiu. La sortida es farà a les 17.45 des del Parc d les Escoles Velles, i a les 22 h. hi ha previst iniciar l’activitat d’observació astronòmica.

El Parc Astronòmic del Montsec, aprofita unes característiques úniques, que fan del Montsec, el lloc més adequat de Catalunya per a la instal·lació d’uns centres amb les particularitats de l’Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM) i del Centre d’Observació de l’Univers (COU). El Parc de Telescopis és l’espai d’observació del Centre d’Observació de l’Univers on els visitants podran conèixer els diversos instruments que hi ha, i si el temps ho permet, observar alguns dels objectes més destacats d’aquella nit: la Lluna, els planetes, nebuloses… poden ser alguns dels objectius.

Les inscripcions per participar d’aquesta activitat es poden fer a l’OAC de l’Ajuntament, fins el 6 d’agost. Les places són limitades, amb un màxim de 60 persones. El preu de l’activitat és de 10 euros (inclou desplaçament i entrada a l’observatori astronòmic). Es recomana portar el sopar.

Back to top