Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’obra de la historiadora Montserrat Duch centra la 2a Marató Literària a Constantí

L’obra de la Doctora en Història i Catedràtica d’Història Contemporània, Montserrat Duch Plana, ha centrat la 2a Marató Literària organitzada per l’Associació Literària de Constantí aquest diumenge 11 de novembre. Es tractava de la segona Marató que ha organitzat l’entitat des de la recuperació de la seva activitat, i aquest any s’ha volgut apostar per una autora local. Doctora en Història per la Universitat de Barcelona (1987) i Catedràtica d’Història Contemporània a la Facultat de Lletres de la URV (2011), Montserrat Duch Plana ha publicat una quinzena de llibres. La història social del segle XX en les seves vessants catalana, espanyola i europea constitueix una de les seves línies d’investigació que completa amb la dedicada a les polítiques de memòria i els usos públics de la història i de la història de les dones.

Des de les 9 del matí, a la Biblioteca Municipal, es van anar llegint fragments de l’extensa obra de la historiadora Montserrat Duch, i a les 18 h. es va fer un debat-col·loqui amb la presència de l’autora, i també dels representants municipals, l’alcalde Oscar Sánchez i la regidora de Cultura, Dolors Fortuny.

Cal recordar que durant la Festa Major d’hivern de 2017 es va signar un conveni de cessió del Fons Bibliogràfic de Montserrat Duch Plana amb l’Ajuntament de Constantí. Des d’aleshores, la Biblioteca Municipal compta amb un espai que porta el nom de Fons Montserrat Duch Plana i on es pot consultar aquesta àmplia obra bibliogràfic i documental, d’un alt valor informatiu i cultural. L’objectiu és, des d’una vessant social i cultural, afavorir la seva difusió i permetre la seva consulta per part dels estudiants de l’Institut del municipi o aficionats a la història en general

Back to top