Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comunicat de l’Ajuntament de Constantí (02/04/2020)

Davant la situació de crisi sanitària de tots coneguda que ha sobrepassat a tots els organismes oficials a nivell mundial i nacional, des de l’Ajuntament en primer lloc volem expressar el nostre condol a les famílies que han perdut persones estimades i enviar el nostre alè a aquelles que estan lluitant per vèncer la malaltia.

En segon lloc, volem agrair a totes les persones que a títol individual i associatiu estan col·laborant de forma voluntària ajudant a les persones més vulnerables i a fer tasques de desinfecció de la via pública, confecció de mascaretes, etc així com també a totes aquelles persones que estan a primera línia diàriament tenint cura de tota la ciutadania.

Recordar que l’OMS recomana que si no es presenten símptomes respiratoris o no es té cura d’una persona que pugui haver contret aquesta malaltia, no és imprescindible dur posada la mascareta clínica. Les existències d’aquest element s’estan esgotant al món i cal utilitzar-les de manera sensata.

Les mesures més eficaces davant el COVID-19 per protegir-se a un mateix i als altres són:

– Rentar-se les mans amb freqüència

– Cobrir-se la boca amb el colze o un bocí de paper d’un sol ús

– Mantenir la distància de seguretat de com a mínim 1 metre

– Quedar-se a casa i respectar el confinament

Recordeu que l’Ajuntament està publicant a les xarxes socials de manera periòdica informació oficial sobre aquesta pandèmia.

És important no fer cas de notícies malintencionades o falses que circulen per les xarxes.

L’Ajuntament ha traslladat diverses peticions de material preventiu als diferent organismes nacionals, autonòmics i provincials. Ara per ara, hem obtingut resposta de la Subdelegació del Govern de l’Estat.

També volem fer arribar un missatge de tranquil·litat. A Constantí tenim una ràtio molt petita de persones contagiades, les quals han estat diagnosticades fora de la vila. Tot i així no baixem la guàrdia i continuarem treballant i informant a la nostra població.

 

Constantí

2 d’abril de 2020

Back to top