Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Constantí

Aquest dimecres 4 de maig ha tingut lloc l’acte de signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Constantí i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil del municipi en matèria de voluntariat de protecció civil al terme municipal. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez; el regidor de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament, Alfonso Riscos i el president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Antonio López.

El Ple de l’Ajuntament de Constantí del passat 31 de març va aprovar el reconeixement de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Constantí (AVPCC) i un conveni de col·laboració d’aquesta associació amb l’Ajuntament. Les funcions principals de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil són accions de prevenció, planificació, intervenció, informació i formació. La Protecció Civil és un servei públic que té com a objectiu preveure les situacions de risc col·lectiu greu, catàstrofes o calamitats públiques. També protegir les persones, els béns i el medi ambient quan aquestes situacions es produeixen, així com contribuir a la rehabilitació i reconstrucció de les zones afectades. En tots aquests àmbits d’actuació, l’Associació treballarà de manera coordinada amb la Policia Local de Constantí i altres cossos d’emergència i seguretat.

L’Associació busca gent compromesa, amb ganes d’ajudar els altres en situacions d’emergència i de risc col·lectiu, així com tasques de suport en dispositius preventius de grans esdeveniments. De moment, ja compta amb un total de 8 persones voluntàries.

Les persones interessades es poden inscriure a través de l’OAC de l’Ajuntament de Constantí. Una vegada inscrits les persones realitzaran un curs a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i cal ser nomenat voluntari/ària de protecció civil per decret d’alcaldia. 

Back to top