Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Taller d’Història Local

L’Ajuntament de Constantí organitzarà un Taller d’història Local que constarà de 4 sessions, els dissabtes 28 de maig i 4, 11 i 18 de juny. El Taller d’Història Local és una activitat emmarcada en la celebració del Dia Internacional dels Arxius, que se celebra el 9 de juny i té com a objectiu el coneixement de la història local a través de les fonts documentals que estan a l’abast dels investigadors o dels simples interessats en el fet local. Explica maneres diferents d’investigar, metodologies possibles i algunes tècniques bàsiques.

El taller va adreçat a persones que tinguin ganes d’aprendre i amb curiositat i que estiguin interessades en el fet local. Té un caràcter introductori i no calen coneixements previs en història o en recerca.

Les sessions s’iniciaran el 28 de maig amb una sessió a càrrec de l’historiador Josep M. Grau d’introducció en el món de la documentació. El dissabte 4 de juny, el també historiador Ricard Escarré explicarà com planificar un treball de recerca. La següent sessió, l’11 de juny, anirà a càrrec del periodista Jaume García, que ens ensenyarà a planificar una entrevista oral, seguint les tècniques dels periodistes professionals. Per acabar, el dissabte 18 de juny, l’historiador Ferran Marín ens ensenyarà com utilitzar les noves tecnologies en la recerca documental.

Es tracta d’un curs gratuït i les inscripcions es poden fer a l’Arxiu Històric Municipal de Constantí, al telèfon 977 52 05 21 o al correu arxiu@constanti.cat o al telèfon 977 520 521.

Back to top