Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’organitzen visites guiades al refugi de la Guerra Civil durant el mes de setembre

L’Ajuntament de Constantí organitzarà durant el mes de setembre visites guiades per donar a conèixer el refugi antiaeri de la Guerra Civil. D’aquesta manera, tots els veïns i veïnes que ho desitgin podran accedir a aquest espai i visitar-lo, una vegada finalitzades les tasques de condicionament i museïtzació del refugi.

El passat mes de març s’iniciaven les obres de condicionament i reforma de l’entorn de l’antic refugi antiaeri, una construcció soterrada que va servir per protegir a la població dels bombardejos durant la Guerra Civil. El projecte ha tingut un pressupost d’execució de 51.557 €uros (IVA inclòs).

L’àmbit de l’actuació ha comprès el refugi i la plaça frontal que hi dona accés, delimitada pel Raval de Sant Cristòfol i l’edifici situat entre el carrer de l’Església i el Raval de Sant Cristòfol. Pel que fa a l’interior del refugi s’ha arranjat i museïtzat parcialment per ser visitable en els primers 15 metres de l’estructura.

El projecte ha comportat també la urbanització de la plaça frontal que dona accés al refugi, on actualment hi ha el Casal d’Entitats, amb nou paviment de lloseta de formigó. Aquesta plaça amaga sota d’ella l’antic baluard i en l’arranjament del paviment s’ha jugat amb dos colors per fer visible l’existència d’aquest baluard, que  forma part del sistema de fortificacions que protegia la banda septentrional del Castell i la vila de Constantí durant la primera meitat del segle XVII.

Les visites guiades es faran els dissabtes 10,17 i 24 de setembre, en horari de 10 a 13 hores. Per tal de participar-hi, cal fer inscripció prèvia a l’OAC de l’Ajuntament de Constantí, trucant al telèfon 977 52 05 21 o a través del correu ajuntament@constanti.cat

Back to top