Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La 7a edició de “Centcelles, el nostre objectiu” serveix per crear una càpsula del temps amb material del projecte

Aquest dimarts 14 de maig s’ha fet al conjunt monumental de Centcelles l’acte de presentació de la setena edició del projecte “Centcelles, el nostre objectiu”, organitzat per l’Ajuntament de Constantí i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona amb la col·laboració de l’empresa Repsol i la participació de tots els centres educatius de Constantí: Escola Centcelles, Escola Mossèn Ramon Bergadà, Col·legi Turó i Institut Constantí. En aquest curs ha participat, també, l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”. Per aquest curs 2018-2019 el projecte s’ha desenvolupat a l’entorn de la temàtica mesurar el temps.

L’acte de presentació del projecte, que ha coordinat un any més Pilar Sada, conservadora del MNAT, ha comptat amb la presència d’Óscar Sánchez, alcalde de Constantí, Josep Bertran, responsable de Comunicació de l’empresa Repsol, i Mònica Borrell, directora del MNAT. A més dels representants de les institucions organitzadores, l’acte ha comptat amb la presència dels 173 alumnes implicats en el projecte d’aquest curs, i els seus professors i professores.

Després dels parlaments de benvinguda de les autoritats, els alumnes de cada centre han realitzat la presentació dels respectius treballs. Finalment, s’ha realitzat la formalització d’una “Càpsula del temps” del projecte, que s’ha dipositat a l’interior del Conjunt monumental de Centcelles. Aquesta “càpsula” del temps té com a contenidor una capsa fabricada amb polipropilè (material derivat del petroli, que es fabrica a la refineria de Tarragona i que el MNAT utilitza per l’emmagatzematge del material arqueològic). En ella s’hi han dipositat objectes i materials relacionats amb el projecte “Centcelles, el nostre objectiu” amb Centcelles i amb els treballs realitzats durant el curs. L’objectiu d’aquesta càpsula del temps és deixar per al futur objectes i reflexions realitzats pel conjunt de participants en el projecte.

“Centcelles, el nostre objectiu” es planteja com un projecte de futur, en el qual els centres educatius de Constantí puguin tenir, en un element patrimonial proper i de primer ordre com és el conjunt monumental de Centcelles, una eina per la formació i l’aprenentatge a partir de propostes de treball innovadores. Al mateix temps es treballa amb la voluntat de fer del Patrimoni i del coneixement històric una eina de desenvolupament  i de formació, i a la vegada desenvolupar un projecte de participació ciutadana i d’implicació en la recerca, coneixement i difusió d’un patrimoni que és de tothom i que té,  en aquest ús i complicitat, la seva raó de ser.

L’any 2014 aquest projecte va rebre el Premi Didascàlia, a experiències docents, concedits en la XXII edició dels Premis Auriga. L’exposició “El fil de la Història”, va rebre el Premi Musa 2017 a exposicions sobre el món antici el projecte del curs passat Vèncer a Olímpia! Celebrem uns jocs… a la grega”, va rebre el Premi Auriga Fuscus, que atorga el Consell Esportiu del Tarragonès.

Back to top