Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es constitueix formalment el Senat de la Gent Gran amb la presa de possessió dels seus membres

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí ha acollit aquest divendres, 21 de desembre, l’acte de constitució formal del Senat de la Gent Gran. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, i ha comptat amb la presència dels 6 senadors i senadores que conformaran el càrrec. Durant l’acte, aquests 6 senadors i senadores s’han compromès formalment a desenvolupar les accions corresponents a aquest òrgan, que té per objectiu oferir un espai de diàleg i reflexió sobre el Constantí actual i de futur. També s’ha fixat el mes de març de l’any vinent com la data per realitzar la primera de les sessions del Senat.

D’entre totes les candidatures presentades, el passat mes d’octubre es va fer el sorteig per seleccionar els 6 components del Senat, que estarà format per Isabel Soriano Botello, Antonia Martorell Maluenda, Juan Esteban Fariñas Vargas, Tomasa Molina Troyano, Josep Bergadà Español i Francisco Cano Mendaño. En la seva composició s’ha intentat garantir la paritat de gènere (3 homes i 3 dones) i el càrrec no serà retribuït ni podrà rebre indemnitzacions.

A banda de ser major de 60 anys, els senadors i senadores havien de complir altres requisits: estar empadronat a Constantí com a mínim durant els darrers 10 anys, no ocupar cap càrrec polític (ni dins ni fora del municipi) ni haver-ho fet en els darrers 5 anys, i motivar l’interès de la persona postulant a través d’una carta. El Senat de la Gent Gran es renovarà cada 3 anys amb el 50% dels membres i la periodicitat de les reunions serà com a mínim cada 6 mesos.

Back to top