Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ENTORN URBÀ DE QUALITAT

A Constantí portem mesos treballant en la licitació del servei de neteja viària, recollida selectiva i deixalleria per donar un millor servei als nostres ciutadans i ser més respectuosos amb el medi ambient.

Sempre que s’acostuma a parlar d’actuacions de cara a millorar el medi ambient acostumem a pensar en actuacions específiques i, molt sovint, a afegitons a d’altres actuacions, com si el respecte pel medi ambient s’hagués de tractar de forma individualitzada o apedaçada.

Des de l’Ajuntament de Constantí, si bé tenim una regidoria dedicada al medi ambient, totes les actuacions que es realitzen porten dins del seu ADN la conservació i la millora del medi ambient.

Sense anar més lluny a la propera licitació prevista de neteja viària, recollida selectiva i deixalleria es realitzarà un servei que tot en sí serà més eficient i net amb la natura.

El fet d’escollir nova maquinària per a aquest servei, menys contaminant i més efectiva, com és l’adquisició d’una escombradora hidronetejadora de doble mànega o nous camions de recollida selectiva moderns i més respectuosos amb el medi ambient, fa que realitzant el mateix servei ja l’haguem millorat. Si li afegim la reestructuració en els recorreguts de realització dels serveis i les noves ubicacions estratègiques de contenidors –qüestions que d’altra banda passaran quasi desapercebudes– assolirem que el conjunt sigui un servei més respectuós amb el nostre entorn.

De vegades, però, també es requereixen innovacions i/o canvis més profunds per aconseguir avançar en el tema del reciclatge, forçant un canvi d’hàbits com és el que esta previst de fer al polígon industrial de Constantí, on crearem un punt únic de recollida, eliminant els múltiples abocadors que actualment es produeixen al voltant dels contenidors, a la vegada que proveirem als restauradors de contenidors específics per a què separin el vidre i l’orgànica, servei que fins ara no es feia.

Tot això no treu el nostre compromís de realitzar campanyes de sensibilització anuals a fi i efecte d’augmentar l’educació mediambiental i millorar la classificació de les deixalles, bé sigui com a recordatori als/les constantinencs/ques de tota la vida, com d’aprenentatge al constant degoteig de nouvinguts.

Però no tant sols pensem en el medi ambient educant els generadors de residus, o buscant l’eficiència del servei, o millorant la maquinària empleada, o millorant la recollida de les diferents fraccions; també estem presents a l’última fase del tractament de residus com a membres de la planta d’incineració SIRUSA, Servei d’Incineració dels Residus Sòlids Urbans, s.a.

En aquest sentit també hem aprovat millores a la planta de tractament situada al polígon industrial Riu Clar de Tarragona que, amb una inversió aprovada durant els propers anys de 75 milions d’euros, procedirem a la modernització i actualització de la planta de tractament, donant més i millor tractament de la fracció rebuig, avançant-nos a les directives europees que seran molt més rigoroses i respectuoses amb el medi ambient.

En definitiva, hem treballat, treballem i seguirem treballant per assolir un entorn urbà de qualitat a Constantí.

Back to top