Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Benvinguda indústria 4-0

L’anomenada Quarta Revolució Industrial o també Indústria 4.0 ens ha arribat de la mà de la tecnologia. La transformació digital ha revolucionat les telecomunicacions, els viatges i els mitjans de comunicació i, evidentment, la cultura de la indústria.

Ara bé, la digitalització i altres avenços tecnològics no s’han de considerar de manera aïllada, sinó formant part d’un conjunt de factors de canvi que afecten també el treball productiu dins les indústries.

D’una banda, cal tenir en compte el factor del canvi climàtic. Són moltes les persones que relacionen la indústria química amb la contaminació i els problemes ambientals, tot i que és aquest un sector que pot contribuir en gran manera a fer front a aquest canvi climàtic, ja que creix cada vegada més la consciència de fabricació de productes i sistemes de producció ecològics i innocus.

Per l’altra, el factor humà, que esdevé un pilar fonamental en aquest procés d’evolució ja que requereix persones amb coneixements suficients per gestionar les màquines intel·ligents i els softwares. És important, doncs, que s’abordi des del primer moment la qüestió dels possibles dèficits de competències. En aquest aspecte, com ja expressàvem en altres ocasions, la indústria química ha fet els deures i han recorregut als sistemes d’educació i de formació professional per a dotar els treballadores d’aquestes competències.

No me’n puc estar d’aprofitar l’avinentesa per expressar la satisfacció que em produeix saber que el constantinenc Àngel Alejandre estrenarà, en breu, responsabilitats com a director general d’una companyia internacional. Una molt bona notícia per a ell i per a Constantí, la població que el va veure néixer. Moltes felicitats!

Back to top