Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Ple aprova els Premis i Distincions Honorífiques de l’any 2019

El Ple de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat aquest dijous 19 de desembre, per unanimitat de tots els grups municipals, els premis i distincions honorífiques de l’any 2019 que s’entregaran el proper dissabte 18 de gener durant l’acte de pregó de la Festa Major d’Hivern. Es tracta dels reconeixements que l’Ajuntament de Constantí ofereix per honorar aquelles persones o entitats en mèrit a la tasca realitzada o a la conducta seguida al llarg de la seva trajectòria, o que al llarg d’aquest últim any (Premis Tulcis), han contribuït a augmentar el bon nom del municipi.

Entre els premiats d’aquest 2019, es va decidir atorgar el Títol de Fill Adoptiu al sr. Marc Cardó Pujol, president de l’Associació d’Amics del Teatre Les Forques de Constantí i un dels grans impulsors de projectes teatrals i culturals del municipi com el Pessebre Vivent, la Passió i Dames i Vells;  el Premi Centcelles al mèrit Cultural al sr. Joaquim Curull Cerón, que ha format part de diversos grups musicals i de diverses entitats de l’àmbit cultural, com ara l’Associació d’Amics del Teatre de Constantí. El premi Premi Tulcis al mèrit Social ha estat per a la Asociación Mujeres Reset, nascuda a finals de juliol d’aquest any 2019, constituïda per un grup de voluntàries que ofereixen treball i ajut de manera totalment altruista, amb l’oferiment de productes de costura realitzats artesanalment per elles mateixes a diversos hospitals, principalment oncològics.

Aquest any s’han concedit dos premis Tulcis al mèrit empresarial. Un d’ells ha estat per al sr. Àngel Alejandre Duch, que ha estat nomenat recentment Director General de l’empresa Technip Iberia, en la que es va incorporar a finals dels anys 90 i on ha anat passant per diferents departaments i responsabilitats. L’altre Premi Tulcis al mèrit empresarial ha estat pel. Sr. Josep M. Nicolau Roselló, pagès, amb tota una vida dedicada a l’agricultura. El seu esperit emprenedor li ha permès adaptar les terres treballades durant molts anys en el cultiu de l’hortalissa, l’olivera i l’avellana, i combinar-les amb el cultiu del calçot, seguint els costums de fa més d’un segle.

Finalment, també s’han concedit dos premis Tulcis al mèrit Esportiu; un d’ells als equips infantil i Júnior del Club de Gimnàstica Estètica Constantí, que han protagonitzat una temporada brillant amb excel·lents resultats com la Medalla d’Or obtinguda per l’equip Júnior a la primera fase de la Copa d’Espanya en la categoria del programa curt, que les ha posicionat en el primer lloc en el rànquing de l’Estat i els va valer la classificació per a la Copa del Món

L’altre premi Tulcis al mèrit Esportiu d’aquest 2019 ha estat Aaron Alfonso, membre del Club d’Escacs Constantí, s’ha proclamat campió Absolut Territorial de Tarragona 2019. L’èxit li ha proporcionat el passi a la participació en el Campionat d’Espanya però també li ha obert les portes a l’obtenció automàtica d’una norma de Mestre Català, un títol que s’aconsegueix per una acumulació de tres mèrits al llarg del temps. Aaron Alfonso es converteix en el primer jugador del Club d’Escacs Constantí que aconsegueix aquesta fita, el que suposa un gran mèrit per al jove i per al club.

El Ple d’aquest dijous també ha aprovat la declaració d’obra d’especial interès per a l’aplicació de la bonificació del 95 % en la quota de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres per la remodelació i condicionament d’una sala de tast i una sala polivalent a l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària).

També s’ha aprovat la delegació de facultats de gestió, liquidació i recaptació d’ingressos a favor de BASE de la Diputació de Tarragona en relació a  determinats impostos i taxes, com la taxa de subministrament d’aigua, multes i sancions de les ordenances de convivència ciutadana, multes coercitives o infraccions urbanístiques. També s’han delegat les actuacions de declaració i liquidació davant l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de les quotes corresponents al cànon de l’aigua.

Finalment, també es preveu aprovar l’informe municipal relatiu als costos derivats de la prestació del servei de sanejament de les Estacions de Bombament de les Aigües Residuals per l’any 2020, un tràmit necessari per tal de rebre la subvenció que atorga l’ACA.

Back to top